Respect pentru truditorii pământului

Campania 20%

Împreună putem ajuta la dezvoltarea unui sistem agricol care să producă alimente îndestulătoare şi sănătoase pentru populaţia României.

Conduci o companie sau esti PFA (persoana fizica autorizata). Stiai ca o parte din impozitul de platit catre stat pentru profitul obtinut poate ajuta fermierii, cat si familiile lor?

Legea sponsorizarii permite deducerea din impozit a sponsorizarilor in limita a: 3%0 (3 la mie) din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat (pentru societati comerciale – suma nu poate depasi 3 la mie din cifra de afaceri).

Pentru PFA limita este de 5% din venit brut minus cheltuieli deductibile.

Aici gasesti un contract de sponsorizare in care este mentionat contul Fundatiei Revista Ferma si modul in care ne angajam sa multumim sponsorilor. Pentru mai multe informatii ne poti contacta  la email: radis@revista-ferma.ro

Exemplu de calcul

CA (total venituri) = 100.000 lei
Cheltuilei = 80.000 lei

Profit brut = 20.000 lei
Impozit aferent acestui profit (16%) = 3200 lei
3 %0 (mie) = 300 lei
20% din imp = 640 lei
Deci se poate dona suma de 300 lei
In contabilitate va aparea asa:
CA (total venituri ) = 100.000 lei
Cheltuieli totale (inclusiv sponsorizarea ) = 80.300 lei

Profit impozabil = 19.700 lei + 300 lei
(readaugam cei 300 pe care i-am scazut mai sus din venituri) = 20.000 lei
(ajungem deci la acelasi profit pe care l-am fi avut daca nu donam nimic)
Impozit 16% = 3200 lei

Din acest impozit se scad cei 300 lei acordati pt sponsorizare si se vireaza la stat 2900 lei

Persoanele juridice au posibilitatea de a face sponsorizări în scop umanitar, deductibile din impozitul pe profit. Sponsorizarea este o practică reglementată prin lege şi folosită de multe companii din România. Iată ce precizează legea nr.32/1994, modificata si completata prin Legea nr.394/2006:

Art. 1. – (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii.

Art. 4. – (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific – cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, [...]

Codul fiscal stabileşte limitele sponsorizării la Titlul 2, Cap II, art. 21, alin. (4), litera p):

Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1.    1.  3% din cifra de afaceri;
2.    2. 20% din impozitul pe profit datorat.
 
FUNDATIA REVISTEI FERMA
, cu sediul in loc. DUMBRAVITA, FERMA 10, jud. TIMIS,
avand contul nr. RO 02 RNCB  0249 1022 5284 0001, deschis la BANCA COMERCIALA ROMANA scursala TIMISOARA.

Video Fundatia Ferma

 


 

 

Sponsori
KRONE

 

AGROLAND

 

Cronos Consulting

 

Donau Soja

 

Euroconsulting

 

Munax

 

Sopema

Partenerii principali

Revista Ferma Parteneri

 

S.C. COMISION DIC S.R.L.

REVISTA FERMA

REVISTA FERMA

Legea Camerelor agricole e dupa chipul si asemanarea guvernantilor... lipsita de continut!

Ministrul Daniel Constantin s-a dovedit a fi un mare tradator al interesului celor pe care îi reprezinta la nivel guvernamental - producatorii agricoli. Dovada acestei tradari sta scrisa negru pe alb în OUG nr. 58 din 12.06.2013 - semnata de Daniel Constantin si Viorel Ponta - pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind Camerele pentru agricultura, industrie alimentara, piscicultura, silvicultura si dezvoltare rurala, dar si în Legea nr. 122 din 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010, unde abroga articolul II.

Detalii >>>

Camerele Agricole - de unde si pâna unde?!

De unde începe puterea si raspunderea fermierilor, atribuita prin Camerele Agricole si unde se încheie? Sau cum? Daca privim în urma, proiectul a pornit bine, apoi s-a împotmolit iar acum continua... în defavoarea fermierilor!

Detalii >>>

Sustine si TU!

Daca esti creativ, dornic sa te afirmi si sa îti pui în aplicare ideile...

Detalii >>>

Parteneri media:

 
Sponsori:


Revista Ferma ParteneriRevista Ferma Parteneri