Respect pentru truditorii pământului

 

 

Ferma de Carne - programul conferinţei
Ferma de Carne - programul conferinţei
Ferma de Carne - programul conferinţei
Ferma de Carne - programul conferinţei
Ferma de Carne - programul conferinţei

Ferma de Carne - programul conferinţei

Voturi (0)

Descriere Ferma de Carne - programul conferinţei
Articole recomandate
Comentarii

La simpozionul "Ferma de Carne" vă propunem un dialog permanent cu specialiştii şi fermierii crescători de rase de carne, invitaţi să împărtăşească din experienţa lor de zi cu zi. Abordarea va fi interactivă, adică în orice moment al expunerilor se va putea interveni cu întrebări şi se vor putea solicita detalii suplimentare cu privire la subiectul dezbătut. Pe cele două ecrane de mari dimensiuni din sală vor rula în permanenţă materiale video realizate de redactorii revistei Ferma în ferme din România care exploatează rase de bovine şi ovine pentru carne.

Conferinţa va debuta cu prezentarea unor date statistice privind starea actuală şi perspectivele imediate în sectorul zootehnic la care facem referire, precum şi a oportunităţilor de piaţă care constituie motivaţia organizării evenimentului de la Arad.

Vom trece apoi la partea tehnică a conferinţei, cea mai importantă, şi vom începe cu valorificarea pajiştilor - înfiinţarea, întreţinerea şi ameliorarea pajiştilor naturale şi semănate, în vederea creşterii raselor de bovine şi ovine pentru carne (Nicolae Dragomir). Continuăm partea de furajare cu prezentarea sistemelor de păşunat şi valorificarea producţiei furajere (Teodor Maruşca).

Ioan Huţu va descrie sistemele de adăposturi pentru întreţinerea raselor de ovine şi bovine pentru carne.
Rasele şi hibrizii de bovine şi ovine specializate pe producţia de carne vor fi prezentate de Ludovic Cziszter şi Ioan Pădeanu, cu tot ceea ce implică întreţinerea, producţia, oportunităţile de valorificare şi rentabilitatea economică a acestora.

Strategia MADR privind sectorul bovine şi ovine va fi prezentată de Gheorghe Neaţă.

Experienţa de fermă privind creşterea bovinelor pentru carne precum şi activitatea asociativă din acest sector vor fi prezentate de crescătorii de animale invitaţi.

Cu ocazia simpozionului va fi editată şi revista "Ferma de Carne", publicaţie care va permite informarea privind practicile de creştere şi de producţie, oportunităţile de afaceri, preţurile şi pieţele, posibilităţile de finanţare şi export, tehnologiile de ultimă generaţie, opinii, interviuri şi secretele reuşitei în ceea ce priveşte exploatarea şi valorificarea raselor de carne în România, în special a speciilor bovină şi ovină, în vederea obţinerii de carne premium. Revista va cuprinde şi rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul conferinţei, precum şi articole-testimonial redactate de echipa redacţională, în urma vizitelor efectuate în fermele de carne din România.

Programul complet al simpozionului va fi disponibil în curând pe site-urile noastre: www.revista-ferma.ro şi www.agroinfo.ro.

Ne puteţi contacta telefonic pentru detalii la 0722362241 sau prin email, la adresa: redactia@revista-ferma.ro.

Coordonatori proiect:

Danut Radis
Nicoleta Dragomir
Proiecte:
Video Fundatia Ferma

 


 

 

Sponsori
KRONE

 

AGROLAND

 

Cronos Consulting

 

Donau Soja

 

Euroconsulting

 

Munax

 

Sopema

Partenerii principali

Revista Ferma Parteneri

 

S.C. COMISION DIC S.R.L.

REVISTA FERMA

REVISTA FERMA

Legea Camerelor agricole e dupa chipul si asemanarea guvernantilor... lipsita de continut!

Ministrul Daniel Constantin s-a dovedit a fi un mare tradator al interesului celor pe care îi reprezinta la nivel guvernamental - producatorii agricoli. Dovada acestei tradari sta scrisa negru pe alb în OUG nr. 58 din 12.06.2013 - semnata de Daniel Constantin si Viorel Ponta - pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind Camerele pentru agricultura, industrie alimentara, piscicultura, silvicultura si dezvoltare rurala, dar si în Legea nr. 122 din 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010, unde abroga articolul II.

Detalii >>>

Camerele Agricole - de unde si pâna unde?!

De unde începe puterea si raspunderea fermierilor, atribuita prin Camerele Agricole si unde se încheie? Sau cum? Daca privim în urma, proiectul a pornit bine, apoi s-a împotmolit iar acum continua... în defavoarea fermierilor!

Detalii >>>

Sustine si TU!

Daca esti creativ, dornic sa te afirmi si sa îti pui în aplicare ideile...

Detalii >>>

Parteneri media:

 
Sponsori:


Revista Ferma ParteneriRevista Ferma Parteneri