Respect pentru truditorii pământului

 

 

Vaca de carne, cea mai bună "piaţă de desfacere" pentru păşune
Vaca de carne, cea mai bună "piaţă de desfacere" pentru păşune
Vaca de carne, cea mai bună "piaţă de desfacere" pentru păşune
Vaca de carne, cea mai bună "piaţă de desfacere" pentru păşune

Vaca de carne, cea mai bună "piaţă de desfacere" pentru păşune

Voturi (2)
Autor: Ioan PĂDEANU - click pentru toate articolele acestui autor

Descriere Vaca de carne, cea mai bună "piaţă de desfacere" pentru păşune
Articole recomandate
Comentarii

Animalele erbivore utilizează eficient producţia de iarbă a pajiştilor şi ar putea valorifica potenţialul al celor 4,8 milioane hectare de păşuni şi fâneţe ale României. Rasele de carne se pretează la sistemul extensiv de exploatare şi de întreţinere pe păşune şi la sistemul mamă vacă alăptantă. Randamentul unei pajişti în spor greutate este excelent! Speciile animale de carne au capacitate deosebită de conversie a furajelor în carne. Taurinele de carne reprezintă o piaţă de desfacere pentru cereale, iar România are capacitate mare de producere a cerealelor destinate furajarii tineretului taurin şi a bovinelor adulte în perioada de finisare. Bovinele de carne folosesc eficient cantităţi mari de furaje voluminoase de calitate mai slabă produse în ferme şi valorifică o cantitate mare de produse secundare de la producţia vegetală. Însă, atunci când producţia cerealieră este mică, producţia de carne de vită se poate baza mai mult pe furaje voluminoase şi mai puţin pe cereale.

O fermă de taurine de carne necesită mai puţină forţă de muncă decât aproape oricare dintre alte tipuri de ferme de animale domestice, ceea ce o face să fie eficientă acolo unde forţa de muncă este rară şi scumpă. În condiţii medii comerciale, o persoană poate îngriji aproximativ 300 de vaci.

Cererea/deficitul mondial de carne de calitate este în creştere. Rusia acoperă doar 1,5% din necesarul intern, diferenţa provenind din importuri. În China, cererea este de asemenea în creştere. Deficitul de carne de vită în Europa în ultimii ani a fost de 200.000 de tone pe an. Conform statisticilor, în România densitatea bovinelor este de 15 capete pe 100 ha, în timp ce în Irlanda, de exemplu, sunt 137 de capete pe 100 ha!

Prin conferinţa "Ferma de carne" nu ne dorim să distragem atenţia crescătorilor de la vaca de lapte, adică de la sectorul pe care revista Ferma l-a susţinut şi îl va susţine necondiţionat, ci să prezentăm o oportunitate de piaţă, cu reale şanse la export. Desigur, nu putem vorbi deocamdată de o piaţă a cărnii de bovină sau ovină în România, care să asigure absorbţia constantă şi rentabilă ca preţ a cărnii premium produsă intern, însă cererea din afară este suficientă pentru ca fermierii români să demareze o investiţie în ferma de carne.

Proiectul "Ferma de carne" nu este o alternativă la Ferma de lapte, ci o rotunjire frumuşică a veniturilor din zootehnie sau, pur şi simplu, o afacere pe care poţi să o porneşti de la zero, dar obligatoriu după o prealabilă documentare mai serioasă. Ceea ce recomandăm, de altfel, indiferent de domeniul agricol în care doriţi să investiţi.

Coordonatori proiect:

Danut Radis
Nicoleta Dragomir
Proiecte:
Video Fundatia Ferma

 


 

 

Sponsori
KRONE

 

AGROLAND

 

Cronos Consulting

 

Donau Soja

 

Euroconsulting

 

Munax

 

Sopema

Partenerii principali

Revista Ferma Parteneri

 

S.C. COMISION DIC S.R.L.

REVISTA FERMA

REVISTA FERMA

Legea Camerelor agricole e dupa chipul si asemanarea guvernantilor... lipsita de continut!

Ministrul Daniel Constantin s-a dovedit a fi un mare tradator al interesului celor pe care îi reprezinta la nivel guvernamental - producatorii agricoli. Dovada acestei tradari sta scrisa negru pe alb în OUG nr. 58 din 12.06.2013 - semnata de Daniel Constantin si Viorel Ponta - pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind Camerele pentru agricultura, industrie alimentara, piscicultura, silvicultura si dezvoltare rurala, dar si în Legea nr. 122 din 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010, unde abroga articolul II.

Detalii >>>

Camerele Agricole - de unde si pâna unde?!

De unde începe puterea si raspunderea fermierilor, atribuita prin Camerele Agricole si unde se încheie? Sau cum? Daca privim în urma, proiectul a pornit bine, apoi s-a împotmolit iar acum continua... în defavoarea fermierilor!

Detalii >>>

Sustine si TU!

Daca esti creativ, dornic sa te afirmi si sa îti pui în aplicare ideile...

Detalii >>>

Parteneri media:

 
Sponsori:


Revista Ferma ParteneriRevista Ferma Parteneri