Respect pentru truditorii pământului

 

 

IMPLICĂ-TE! Semnează petiţia şi susţine şi TU Camerele Agricole şi drepturile fermierilor!

IMPLICĂ-TE! Semnează petiţia şi susţine şi TU Camerele Agricole şi drepturile fermierilor!

Voturi (2)

Descriere IMPLICĂ-TE! Semnează petiţia şi susţine şi TU Camerele Agricole şi drepturile fermierilor!
Comentarii

Proiectul "Camerele agricole: putere de decizie pentru fermieri!", iniţiat de Fundaţia Revistei Ferma este materializat prin PETIŢIA pentru revenirea la forma iniţială a Legii Camerelor Agricole (prevederile Legii nr. 122/2012, cu amendamente) şi abrogarea OUG nr. 58/2013. Pe scurt, cerem revenirea la atribuţiile cu putere de decizie pentru fermieri, pe care Ordonanţa 58 le-a eliminat complet!

Când spunem atribuţii ne referim la măsuri şi decizii cu impact major pentru agricultură şi pentru activitatea şi traiul dumneavoastră de zi cu zi. Numai dacă ne referim la această perioadă cu fenomene meteo extreme care afectează în mod direct agricultura, existenţa Camerelor Agricole (CA) care să gestioneze Fondul Mutual ar fi însemnat recuperarea, în mare parte, a pierderilor suferite de pe urma secetei sau a grindinei. Pentru că banii există, asiguraţi de Uniunea Europeană, dar nu pot fi accesaţi pentru că nu avem un Fond Mutual acreditat!
Scoaterea terenurilor din circuitul agricol, coordononarea activităţilor de informare, formare profesională, consultanţă, asistenţă tehnică pentru proiectele din PNDR, toate acestea înseamnă atribuţii cu putere decizională care ar trebui să intre sub jurisdicţia Camerelor Agricole. Mai mult, dintre atribuţiile principale din Legea 122, eliminate în prezent, amintim şi că CA ar fi trebuit să asigure asistenţă juridică celor pe care îi reprezintă şi să nominalizeze câte un consilier pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Finanţelor Publice.

Menţionăm că Fundaţia Revistei Ferma nu se implică sub nici o formă în demersurile privind organizarea şi funcţionarea Camerelor Agricole, a celor deja existente şi a celor ce vor fi formate în viitor, dar îşi asumă informarea fermierilor cu privire la oportunităţile pe care aceştia le pot avea prin legiferarea unor drepturi şi atribuţii cu putere de decizie şi reprezentare la nivel local, regional, naţional, din punct de vedere juridic, administrativ, al organizării teritoriului şi al intereselor comune raportate la activităţile agricole pe care le desfăşoară. Toate acestea erau parte integrantă a Legii nr. 122/2012 care modifica şi completa Legea nr. 283/2010, dar au fost complet eliminate prin OUG 58/2013.

SUSŢINE PROIECTUL. SEMNEAZĂ PETIŢIA!
Fundaţia Revistei Ferma a demarat campania de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului "Camerele agricole: putere de decizie pentru fermieri!", care se desfăşoară în cadrul principalelor evenimente cu profil agricol (târguri, expoziţii, întruniri ale fermierilor), prin intermediul voluntarilor şi online, pe www.fundatiaferma.ro. 
Dacă în perioada 27-30 august a.c. vizitaţi expoziţia AgriPlanta VEST, care va avea loc la Carani, în judeţul Timiş, vă aşteptăm la standul revistei FERMA, unde puteţi semna petiţia pe loc! Dacă sunteţi de acord cu petiţia şi doriţi să susţineţi proiectul Fundaţiei Revistei Ferma, dar nu veţi fi în Timiş între 27 şi 30 august, puteţi semna şi online petiţia, accesând http://www.fundatiaferma.ro/petitie.
Pot susţine acest proiect toate persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, indiferent de profesie, religie şi orientare sexuală.

Informaţii detaliate cu privire la evoluţia demersului nostru şi articole cu referire la acest subiect aflaţi din revista FERMA, de pe site-urilewww.agroinfo.ro/camere-agricolewww.fundatiaferma.rohttp://www.camerele-agricole.ro şi din paginile noastre de facebook. 
Faceţi cunoscută opinia dvs. şi dezbateţi subiectul pe forum.agroinfo.ro, la secţiunea Camerele Agricole.
Ne găsiţi şi prin email, la fundatia.ferma@gmail.com şi telefonic, la 0256.213328 (cereţi cu Cosmina Logofetescu).

Proiecte:
Video Fundatia Ferma

 


 

 

Sponsori
KRONE

 

AGROLAND

 

Cronos Consulting

 

Donau Soja

 

Euroconsulting

 

Munax

 

Sopema

Partenerii principali

Revista Ferma Parteneri

 

S.C. COMISION DIC S.R.L.

REVISTA FERMA

REVISTA FERMA

Legea Camerelor agricole e dupa chipul si asemanarea guvernantilor... lipsita de continut!

Ministrul Daniel Constantin s-a dovedit a fi un mare tradator al interesului celor pe care îi reprezinta la nivel guvernamental - producatorii agricoli. Dovada acestei tradari sta scrisa negru pe alb în OUG nr. 58 din 12.06.2013 - semnata de Daniel Constantin si Viorel Ponta - pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind Camerele pentru agricultura, industrie alimentara, piscicultura, silvicultura si dezvoltare rurala, dar si în Legea nr. 122 din 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010, unde abroga articolul II.

Detalii >>>

Camerele Agricole - de unde si pâna unde?!

De unde începe puterea si raspunderea fermierilor, atribuita prin Camerele Agricole si unde se încheie? Sau cum? Daca privim în urma, proiectul a pornit bine, apoi s-a împotmolit iar acum continua... în defavoarea fermierilor!

Detalii >>>

Sustine si TU!

Daca esti creativ, dornic sa te afirmi si sa îti pui în aplicare ideile...

Detalii >>>

Parteneri media:

 
Sponsori:


Revista Ferma ParteneriRevista Ferma Parteneri