Respect pentru truditorii pământului

 

 

Ministrul aruncă pisica moartă în curtea fermierilor

Ministrul aruncă pisica moartă în curtea fermierilor

Voturi (0)

Descriere Ministrul aruncă pisica moartă în curtea fermierilor
Comentarii

Ministrul Constantin, întors în Capitală din periplul său prin ţară (plecat fiind toată vara cu caravana) a început să cugete şi la problemele generale ale fermierilor.

Şi chiar cugetă înţelept, vorba lui: “Dacă aveam în acest an Fondul mutual, nu mai vorbeam de o alocare atât de mare de la bugetul de stat” (declarație ministrul agriculturii agroinfo). Bravo, în sfârşit o constatare de bun-simţ... Însă doresc să fac şi eu o completare. Dacă aveam Fond mutual, fermierii primeau acum despăgubiri pentru 70% din pagube şi nu aproximativ 10%, cât susţine Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, că vor primi fermierii. Ori, ăsta e un lucru foarte grav, mai ales că banii, puţini cum sunt pentru agricultori, înseamnă o împovărare serioasă a bugetului de stat. Pentru că, neavând Fondul, nu pot fi accesaţi banii europeni prevăzuţi special pentru aceste situaţii.

În editorialul din numărul trecut al revistei Ferma (16/155) am acuzat lipsa de competenţă guvernamentală ca fiind responsabilă pentru inexistenţa Fondului mutual în România. Ministrul Constantin, politician isteţ, s-a “scos” elegant din culpă, aruncând mâţa în curtea fermierilor: “Deci trebuie să-l avem cât mai repede (n.r. - Fondul mutual), am făcut apel şi sper că fermierii vor acţiona, deoarece ei sunt cei ce constituie fondul respectiv, sper să înţeleagă şi să-l avem în anul 2016” (declarație Daniel Constantin agroinfo ).

Deci, domnule Baciu, domnule Frânc, şi ceilalţi lideri ai fermierilor… acum pisica a plonjat de la MADR taman în curtea dumneavoastră! Şi atunci, ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă nu cumva aruncarea vinovăţiei în cârca meteorologilor pentru pagubele suferite de agricultori nu a fost o încercare abilă a lui Baciu de a arunca pisica mai departe, în grădina ANM-ului şi nu o diversiune care să-l scoată din încurcătură pe Constantin, după cum susţin câţiva colegi ziarişti...

Indiferent de dedesubturi, problema este foarte gravă şi se va mai scrie mult pe această temă. Şi mulţi bani de la bugetul statului vor mai fi cheltuiţi aiurea, pe motiv de incompetenţă instituţională şi individuală. Oricum, atenţie cu aruncatul pisicii moarte deoarece, fiind în putrefacţie, “miresmele” i-ar putea împroşca şi pe cei care o aruncă!

Dănuţ RADIŞ
FUNDAŢIA REVISTEI FERMA
www.fundatiaferma.ro

Proiecte:
Video Fundatia Ferma

 


 

 

Sponsori
KRONE

 

AGROLAND

 

Cronos Consulting

 

Donau Soja

 

Euroconsulting

 

Munax

 

Sopema

Partenerii principali

Revista Ferma Parteneri

 

S.C. COMISION DIC S.R.L.

REVISTA FERMA

REVISTA FERMA

Legea Camerelor agricole e dupa chipul si asemanarea guvernantilor... lipsita de continut!

Ministrul Daniel Constantin s-a dovedit a fi un mare tradator al interesului celor pe care îi reprezinta la nivel guvernamental - producatorii agricoli. Dovada acestei tradari sta scrisa negru pe alb în OUG nr. 58 din 12.06.2013 - semnata de Daniel Constantin si Viorel Ponta - pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind Camerele pentru agricultura, industrie alimentara, piscicultura, silvicultura si dezvoltare rurala, dar si în Legea nr. 122 din 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010, unde abroga articolul II.

Detalii >>>

Camerele Agricole - de unde si pâna unde?!

De unde începe puterea si raspunderea fermierilor, atribuita prin Camerele Agricole si unde se încheie? Sau cum? Daca privim în urma, proiectul a pornit bine, apoi s-a împotmolit iar acum continua... în defavoarea fermierilor!

Detalii >>>

Sustine si TU!

Daca esti creativ, dornic sa te afirmi si sa îti pui în aplicare ideile...

Detalii >>>

Parteneri media:

 
Sponsori:


Revista Ferma ParteneriRevista Ferma Parteneri